Terug naar Nieuws

Eerste sessie zorginhoudelijke samenwerking

Gepubliceerd op:
Eerste sessie zorginhoudelijke samenwerking

Tijdens de 'Startbijeenkomst' van woensdag 18 oktober 2017 is afgesproken om eind november weer om de tafel te gaan en dan de samenwerking met en rondom de patiënt inhoudelijk vorm te geven. Dat zal op woensdag 22 november 2017 zijn. De bespreking wordt ook deze keer in één van de zalen van Hotel Faber in Hoogezand gehouden.

Op 22 november 2017 worden de mogelijke aandoeningen en patiëntengroepen die tijdens de bijeenkomst van 18 oktober jl. en tijdens de bijeenkomst van 23 november 2016 in Veendam aan de orde zijn gekomen, nader inhoudelijk besproken. Welke disciplines zijn bij een aandoening betrokken, hoe vindt de overdracht plaats, hoe worden verwijzingen geregeld, hoeveel tijd wordt aan de patiënt besteed etc. Het is de bedoeling dat als over ongeveer zes maanden de deuren van het Medisch Centrum opengaan een aantal zorgprogramma's (eventueel zorgpaden) al ontwikkeld is en toegepast kan worden.

De bespreking op woensdag 22 november 2017 wordt gehouden in Hotel Faber, begint om 17.30 uur en eindigt op 19.30 uur. De inloop is vanaf 17 uur.

 

Eerste Inhoudelijke Samenwerkingsbijeenkomst

Eerste Inhoudelijke Samenwerkingsbijeenkomst
Woensdag 22 november 2017 vond in Hotel Faber in Hoogezand de eerste Inhoudelijke Samenwerkingsbijeenkomst tussen de zorgverleners van het MC Hoogezand-Sappemeer. Er waren 21 vertegenwoordigers van de betrokken zorgverleners aanwezig, die de eerste stap zetten naar besprekingen over de aandoeningen en de doelgroepen waarvoor gezamenlijke afspraken gemaakt kunnen en moeten worden. Of eigenlijk nog beter: waarvan de samenwerkingsafspraken die er al zijn, vastgelegd worden, opdat ze voor iedereen - van patiënt tot zorgverzekeraar - inzichtelijk worden.
 

Startbijeenkomst 18 oktober 2017

Startbijeenkomst 18 oktober 2017
Alweer een jaar geleden (26 oktober 2016) hebben de zorgverleners die destijds interesse toonden in een vestiging in het nieuw te bouwen Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer met elkaar kennis gemaakt in de grote zaal van Hotel Faber. Zij vertelden van hun visie op de ontwikkelingen in de zorg en de reden waarom zij een vestiging in het Medisch Centrum van toegevoegde waarde vinden.